beats by dre cheap

volonter


Mi smo volonteri udruženja DOBRO i naš cilj je raditi DOBRO. A svi mi znamo da je pravo DOBRO imati puno veselih i sretnih lica oko sebe pa smo mi svi tako udružili da napravimo paketiće za sve jer nam je cilj da ovdje svako dobije svoj paketić.
Ali, nismo to mogli izvesti sami pa smo pozvali mnoge da nam pomognu a oni su se odazvali pa smo mi tako čitav mjesec dana vrijedno radili da bi sve to spakovali i poklonili Vama. Prikupljali smo slatkiše i igračke i pakovali smo sve te paketiće u svoje slobodno vrijeme jer smo svi mi volonteri. Čak smo pozvali i Djeda Mraza koji se odazvao i našao vremena da bude sa svima nama.


Da, i Djed Mraz je ovdje volonter.
Hej, samo malo, da li Vi uopšte znate šta znači riječ volonter ?


Volonter je osoba koja ne radi nešto zbog para već zbog nečije sreće. Volonter je neko kome je sreća izvući nekom najveći osmijeh na lice. Volonter ima najveći osmijeh na licu kada je u DOBROM društvu i tada je i on najsretniji. A sreća se ipak ne može kupiti novcem.
Volonter ne znači imati posao za koji ćemo dobiti platu. Volonter je neko ko voli da pomaže onima kojima treba pomoć. Volonter je svako onaj kome se ljudi vesele jer im pomaže da urade nešto što oni sami ne bi mogli.
Da, svi mi ovdje smo volonteri ali se mi ipak više volimo zvati DOBRICE. I naša najveća želja je da i Vi kad porastete poželite isto biti volonteri koji će u svoje slobodno vrijeme pomagati drugima.

Budite DOBRI, slušajte svoje roditelje i znajte da ništa nije nemoguće jer DOBRO, uvijek DOBRO daje!

G4
http://justme.blogger.ba
28/12/2008 21:35